pH dengesi cilt için gerçekten önemli mi?



0 comments

Bir çok ürünün üzerinde “pH dengeli” (pH balanced) yazısını görüp ve bunun ne anlama geldiğini merak ettiğinize eminim. Cildin sağlıkli ve en güzel göründüğü hassas bir denge var. Bu dengenin bozulmasi cilt hassasiyetine, irritasyonuna ve hatta sivilcelere neden oluyor. Cilt dengesinin saglanmasinda rol oynayan onemli etkenlerden biri de cilt pH’inin tam dengede olması. Özetle “pH dengeli” ibaresi bir pazarlama taktiği değil fakat cilt sağlığı için önemli bir gercek.
pH ne demek? Neden onemli? pH dengesi yaslanmayi, kirisiklari etkileyebilir mi? Okumak icin TIKTIK lutfen: pH dengesi cilt için gerçekten önemli mi?

Dr Ebru acikliyor: Cilt kozmetik veya cilt bakım ürünlerini emiyor mu? -



0 comments
Cilt vücudumuzu kaplayan ve bizi koruyan değerli bir organ. Derimiz sadece bizi dış etkenlere korumakla kalmıyor. Ayrıca vücut ısımızı ve su kaybımızı ayarlıyor, mikroplara karşı koruyor ve kendini tamir ediyor. Deri dış katmanda epidermis ve iç katmanda dermis olarak 2 bölgeden oluşuyor.
Skinlayers 
Peki derimizin cilt bakim ve kozmetik urunlerini emebildigini ve bunun nasil oldugunu biliyor musunuz? Merak ediyorsaniz burada okuyabilirsiniz>  Dr Ebru acikliyor: Cilt kozmetik veya cilt bakım ürünlerini emiyor mu? -
Bu ve benzeri merak ettiginiz konulari ChicSirlar kisminda bulabilirsiniz.
Sevgilerimle

newer post older post